Catherine Pineau - keramiek sculpturen

 

Soms zie ik mezelf als mijn lapjesvaasvormen: flarden die aan elkaar geplakt zijn. Kwetsbaarheid versus weerbaarheid wordt vertaald in mijn vrouwenfiguren.

Misschien komt dit door mijn jeugdervaringen. Na mijn eerste jaren in Frankrijk heb ik van mijn zesde tot mijn vijftiende in Algerije gewoond. Door vele verhuizingen moest ik me steeds aanpassen aan een andere omgeving, nieuwe relaties opbouwen.

Terugkijkend heb ik het gevoel dat veel langs me heen is gegleden. Hier komt mijn fascinatie voor het andere vandaan en de overtuiging dat juist verscheidenheid de wereld waardevol maakt.

Sinds 1984 woon ik in Nederland en hier heb ik wortel geschoten. Vrijwel direct begon ik met cursussen keramiek. In 2006 heb ik de opleiding keramische technieken bij de SBB in Gouda afgerond. Er zitten zoveel kanten aan de keramiek dat ik me steeds weer in nieuwe aspecten wil verdiepen.

Ik ben mede-oprichtster van het collectief HeDenHaags Keramiek. Ook ben ik lid van WIT, het kunstenaarscollectief van professioneel werkende Westlandse kunstenaars, en van het Haagse collectief Art&Jazz.

Benieuwd naar mijn werk en werkomgeving? Zie dan:

Om meer over de achtergronden van mijn werk te weten, zie het (schriftelijk) interview op Exto - kunstforum.

Naast mijn atelier aan huis deel ik met enkele collega keramisten een atelier: Bankastraat 80, 2585 EP Den Haag. Hier is in maandelijks wisselende opstelling een deel van mijn werk te zien. De vaste openingstijden zijn donderdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook zijn we op afspraak open.

Zie onder Exposities voor nadere details over de andere plekken waar mijn werk ten toon wordt gesteld.

 

Keramiek als levenszoektocht.