Soms zie ik mezelf als deze vaasvormen: lapjes die aan elkaar geplakt zijn. Deze flarden en sporen slaan eigenlijk ook op de vervlogen tijd, een universeel gevoel van nostalgie. Onregelmatige randen, scheuren en gaten dragen bij tot een gevoel van kwetsbaarheid, dit in tegenstelling tot mijn megalieten.

uit 2001 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Woestijn

2012

Steengoed - buitenkant ongeglazuurd

Histoire d'eau (I) - zonder reliëf

2008

Vaasvormen gemaakt van lappen lichte klei met applicatie van donkere klei. Aan de buitenkant komen de kleuren van de klei door de dunne laag blauwe glazuur heen. (prijs per stuk aangegeven)

Histoire d'eau (I) - met reliëf

2008

Gemaakt van lappen lichte klei met applicatie van donkere klei, dunne laag blauwe glazuur. Aan de onderkant vormen repenklei een sterk contrasterend reliëf. Steengoed    

Histoire d'eau (II)

2008

Drie vaasvormen gemaakt van lappen lichte klei met applicatie van donkere klei. Het object aan de voorkant is verkocht. Steengoed, ongeglazuurd. (prijs per stuk aangegeven)

Woestijn II

2016

Steengoed

lichtblauw vaasvorm

2015

steengoed - asglazuur - waterdicht

Bruyère en fleur

2007

De kleureneffecten komen door het gebruik van verschillende glazuren op elkaar. Dit object doet aan heide denken. Aardewerk

Lichen

2007

De kleureneffecten komen door het gebruik van verschillende glazuren op elkaar. Dit object doet aan korstmos denken.

Aube

2007

De kleureneffecten komen door het gebruik van verschillende glazuren op elkaar. Dit object doet me aan ochtendschemering denken. Aardewerk

Traces

2001

Door het gebruik van verschillende soorten klei door elkaar ontstaan er kleurverschillen binnen het kleilichaam. Door de bewerking krijgt de huid van de klei scheuren of een craquelé-achtig effect. Een dun en oneffen laag glazuur versterkt dit effect. Steengoed - zwarte houten sokkel.

diverse lapjesvaasvormen

2007

Vaasvormen opgebouwd met lappen klei. Gebruik van dunne lagen van verschillende glazuren over elkaar heen. Oxidatief gestookt.

Mémoire d'eau

2009

Aardewerk, oxidatief gestookt  

Innerlijk landschap

2008

Duo. De verschillende kleuren van de klei vormen landschappen. Steengoed - spaarzaam gebruik van glazuur.

Faille

2002

Door het gebruik van verschillende soorten klei door elkaar ontstaan er kleurverschillen binnen het kleilichaam.

bolle lapjesvorm

2011

aardewerk